Sweden - Southeast Europe News Site

Sweden - Southeast Europe News Site

Welcome

to the news site of the Chamber of Commerce for Sweden - Southeast Europe in cooperation with Business Sweden and Governments and Organisations in SEE.

Svenssons nya turistmål?

MacedoniaPosted by Chambers of Commerce Sweden - Southeast Europe Wed, November 06, 2013 13:49:01

-Det är svårt att inte bli förälskad i det vänliga, lite rufsiga och mycket välsmakande Makedonien, till ytan strax mindre än Småland. Det känns som att alla man möter vill prata – många pratar engelska eller tyska – och vill veta vad man tycker om landet och om man har blivit vänligt bemött. Detta står att läsa i en reseskildring i Svenska Dagbladet nyligen.
Turismen växer förhållandevis snabbt. Ett populärt resmål är den lilla staden Ohrid i sydvästra Makedonien som är upptagen på Unescos världsarvslista, med vackra badstränder och dramatiska klippor vid Ohridsjön – en av Europas äldsta och djupaste sjöar, med Albanien som en avlägsen grön bergssilhuett i fonden. Staden klättrar på sluttningarna och i gränderna samsas butiker, verkstäder, restauranger, kaféer – och kyrkor. De sägs vara 365 stycken, en för varje dag. Staden är trivsamt lågsäsongssömnig, men på sommaren råder högt tryck.
Turismen har exploderat de senaste tio åren. Kanske ett nytt resmål för svenskar och andra nordbor sugna på omväxling från Kanarieöarna och Thailand. Speciellt som Wizair m fl börjat med lågprisflyg till Skopje.
Sannolikt bara en tidsfråga innan en resebyrå arrangerar charter till Makedonien. Vem blir den förste?
Läs mer vad SvD skriver här.  • Comments(0)//news.sweden-southeasteurope.se/#post594