Sweden - Southeast Europe News Site

Sweden - Southeast Europe News Site

Welcome

to the news site of the Chamber of Commerce for Sweden - Southeast Europe in cooperation with Business Sweden and Governments and Organisations in SEE.

Stark kritik mot Albanien i dagens DN-ledare

AlbaniaPosted by Chambers of Commerce Sweden - Southeast Europe Thu, July 30, 2009 23:39:32

Under den svarta rubriken Albansk maffia ger DN i dagens ledare svidande kritik mot hur Albanien styrs i allmänhet och hur valet sköttes i synnerhet. Bl a skriver man:
"Det är makt snarare än ideologi som styr albansk politik. Det regerande högerpartiet leds av en före detta kommunist, Sali Berisha, som inte dragit sig för att utnyttja auktoritära metoder. Oberoende institutioner med något inflytande exi­sterar knappt. Domstolarna är korrumperade eller utsatta för politiska påtryckningar. Teve dominerar mediemarknaden och är i hög grad beroende av statliga annonskampanjer."

Kritiken bygger på en intervju med Eron Veliaj från den albanska medborgarrättsrörelsen, som nyligen var i Stockholm på besök och hela ledaren kan läsas här.
Ledaren avslutas med en uppmaning till den svenska regeringen att använda det hägrande EU-medlemskapet som ett påtryckningsmedel mot den albanska regimen.

Det går bra att lämna kommentarer och ha synpunkter på innehållet i ledaren här nedan.

  • Comments(0)//news.sweden-southeasteurope.se/#post87